We willen dat onze website zo toegankelijk mogelijk is. Voor iedereen. Daarom is onze website ontwikkeld in samenwerking met de stichting The Accessability.nl. Deze stichting is een internationale internettoegankelijkheidsexpert en een van de weinige erkende testlaboratoria in Nederland.

De ontwerpen voor de website zijn getest op de zogenaamde World Wide Web Content Accessibility Guidelines 2.0. Het is ons doel om de hoogste standaard ‘AA’ te bereiken. Dat is te vergelijken met het energielabel voor een wasmachine, maar dan voor de toegankelijkheid van websites en apps.

Gemaakte keuzes

Grafisch ontwerp

Bij alle keuzes voor het ontwerp van onze website stonden gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voorop. We hebben bijvoorbeeld het contrast tussen de tekst en achtergrond vergroot zodat de tekst gemakkelijk te lezen is.

Javascript

Om de gebruiksvriendelijkheid en de aantrekkelijkheid van de website te vergroten, is gekozen voor het gebruik van Javascript. Gebruikers die geen Javascript gebruiken krijgen een volwaardig alternatief aangeboden.

Afbeeldingen en foto’s

Alle afbeeldingen op Triodos.nl zijn voorzien van een alt-tekst. Deze alt-tekst beschrijft de afbeelding. Zo is het ook voor blinden en slechtzienden duidelijk wat er op de afbeelding staat.